01/10/2018

Tarihi Sokaklarda Kadınlar Sağlık İçin Yürüdü

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, yaptıkları çalışmalar ile farkındalık yaratmak için çaba verdiklerini dile getirirken, ikincisini düzenledikleri sağlık yürüyüşü ile kadınların bilinçlenmesini sağladıklarını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi  ve Mardin Gönül Elçileri öncülüğünde kadınlar geleneksel hale gelen ve ikinci defa düzenlenen sağlık yürüyüşünü gerçekleştirdi. Tarihi Mardin’de Cumhuriyet Meydanı’ndan  başlayan yürüyüş yaklaşık 3 kilometrelik bir güzergahla Kasımiye Medresesi’nde son buldu. Yürüyüş esnasında Mardin’e has tarihi sokaklar ve abbaralardan geçilirken güzel manzaralar bir kez daha hayran bıraktı. Sağlık yürüyüşüne Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman’ın yanı sıra Mardin’in tüm ilçelerinden gelen kadınlar da katılım sağladı.

Farkındalık için

Yürüyüşün sonunda ise Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman kadınları karşıladı. Burada bir konuşma yapan Yaman, “İlimizde bu tür etkinlikler ile güzellikler katıyoruz” dedi. Şehirde kadınların mutlu olmasını hedeflediklerini aktaran Yaman, “Bugün ilimizde kadınlarımız sağlık konusunda önemli bir vurgu yaptılar. Tarihi Mardin sokaklarında yaptıkları yürüyüş ile sağlık konusuna dikkat çeken kadınlarımız, Mardinimizin tarih kokan sokaklarına renk kattılar. Bu tür etkinlikler özellikle kadınlarımızda bilinç uyandırmak için önem arz etmektedir. Ayrıca yürüyüşümüz ilimize gelen ziyaretçilerin katılımlarıyla daha da anlam kazanmıştır. İlimizde sağladığımız huzur bu tür aktivitelerin daha da artmasını sağlamıştır” diye konuştu.

Etkinlikler sürecek

Şehre değişim ve güzellik katan etkinliklere devam edeceklerini hatırlatan Yaman, “Mardin’de kültür ve sanat etkinlikleri ve vatandaşlarımıza nefes aldıracak programlara devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde başladığımız çalışmalar artarak devam etmektedir. Bu durum vatandaşlarımızın da takdirini kazanmaktadır. Kısacası Mardin vatandaşlarımızın istediği etkinlikleri gönüllerince yaşadığı bir şehir olmuştur. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederiz” ifadesiyle sözlerine son verdi.