06/08/2019

Suruç’ta katledilenlerin aileleri, Eşbaşkanları ziyaret etti

2015’te Kobanê’deki çocuklara oyuncak götürmek için Suruç’a giden ve İŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu katledilen gençlerin aileleri, Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ı ziyaret etti.

2015’te Kobanê’deki çocuklara oyuncak götürmek için Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giden ancak İŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu katledilen gençlerin aileleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ı nezaket ziyaretinde bulundular.

Eşbaşkanlar, yaşanan katliamı unutmadıklarını belirterek ailelerin yaşadıkları acının kendi acıları olduğunu söylediler.

Ailelerle baş başa sohbetin ardından ziyaret son buldu.

Ne olmuştu;

Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde 20 Temmuz 2015’te Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik IŞİD’in canlı bombalı saldırısı sonucu 33 kişi hayatını kaybetmişti.