12/06/2019

Kaldırım işgali yapan esnaf uyarıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, tarihi Birinci Cadde’de kaldırım işgali yapan esnafı uyardı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Başkanlık makamının talimatıyla, tarihi Birinci Cadde de ki esnafı, kaldırım işgaline karşı uyardı.

Zabıta ekipleri, Diyarbakır Kapı ile Meydan Başı’na kadar olan tarihi Birinci Cadde de kaldırım işgaline karşı denetimlerini sıklaştırdı. Kaldırımlara malzeme dizerek yayaların geçişini engelleyen iş yeri sahipleri uyarılarak kaldırım üzerinde bulunan eşyaların içeriye alınması gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Esnaf, Birinci Cadde’de çirkin görüntü oluşturan çöplerin, belirli saatlerde çöp toplayan belediye araçlarına teslim edilmesi konusunda uyarıldı.

Yurttaşların ve turistlerin rahatlıkla kaldırımlarında gezebildiği ve çöp görüntüsünün rahatsız olmadığı tarihi Birinci Cadde için denetimler daha yoğun şekilde devam edecek.