25/08/2017

Yaman, “Kentimizin Tanıtımı İçin Katkılarımız Sürecek”

çalışmaların ve desteklerin devam ettiğini ifade etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi kentin tanıtımı, kültürünün ve tarihinin bilinmesi adına etkin bir çalışma yürütüyor. Yaptığı çalışmalar ile turizmin gelişmesini büyük katkı sağlayan Belediye, şehrin değerlerinin bilinmesi için de desteklerini sürdürüyor. Bu bağlamda “Geçmişten Günümüz Mardinli Müzisyenler” ve “Mardin’den Altın Sözler” isimli kitapların çıkarılması desteklenirken, kentin tarihi ve turistik bölgelerinin daha iyi gezilebilmesine imkan tanıyan gezi rehberi de bastırıldı.

Her yönüyle tanınmalı

Mardin’in her yönüyle tanınmasını istediklerini söyleyen Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimiz dinlerin ve dinlerin kardeşçe yaşadığı kadim bir şehirdir. Asırlarca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentimiz bir kültür mirasıdır. Biz bu zenginliğimizin her yönüyle tanınmasını istiyoruz. Bu nedenle yapılan çalışmalara destek veriyoruz” dedi.

Gezi rehberi hazırladık

Mardin için hazırlanan gezi rehberinden de bahseden Yaman, “Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Mardin’in daha iyi tanınması ve gezilebilmesi için bir gezi rehberi hazırladık. Bu rehberde kısa ve uzun dönemli gezi rotaları, konaklama alanları, tarih ve kültür yer alıyor. Rehberimiz şehrimize gelen turistlere fayda sağlayacak” diye konuştu.