09/08/2017

Suriyeli Çocuklar da Havuzlarda Mutlu Oldular

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili çocuklar için açtıkları ve yüzmeyi öğretmeyi hedefledikleri portatif havuzlarda  savaş nedeniyle Suriye’yi terk etmek zorunda kalan ailelerin çocuklarına da hizmet verdiklerini söylerken, “Bu sayede onlara da moral veriyoruz” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi çocukların ve öğrencilerin daha iyi bir tatil geçirmeleri için tüm imkanlarını seferber etti. Kültür, sanat ve kişisel gelişim için birçok kursu açan Belediye kurduğu portatif havuzlar ile çocukların ayaklarına havuzları getirdi. “Mahalleme Havuz Geldi” ismi verilen projede çocukları yüzme öğrendiler. Öte yandan havuzlar Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye’ye gelmek zorunda olan ailelerin çocukları için de stres atmak için fayda sağladı. Suriyeli çocuklar portatif havuzlara gönüllerince eğlendiler.

Çocuklarımızın mutluluğunu esas aldık

Kentte kurdukları havuzlar ile çocukların mutlu bir yaz mevsimi geçirdiğini ifade eden Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizde çocuklarımızın yaz tatilini hak ettikleri gibi güzel geçirmeleri için kolları sıvamıştık. Bu konuda daire başkanlıklarımızla kurslar açmanın yanında portatif havuzlar da kurduk. Mahalelere taşıdığımız havuzlarda il genelinde 7 bin civarında çocuğumuz eğitim aldı. Sadece Büyükşehir Belediyemizin kurslarında bin 500 çocuğumuz yüzme dersi aldı. Biz havuzlarımızı zor durumda olan ailelere ve dezavantajlı gruplara da açarak onları mutlu ettik” dedi.

Dezavantajlı grupları unutmadık

Yaman, “Bu kapsamda engelli çocuklarımızın yanı sıra down sendromlu çocuklarımız da havuzlarımızdan faydalandılar. Ayrıca havuzlarımızı Suriyeli çocuklarımıza da açarak onları mutlu ettik. İlimizde bu tür çalışmalar devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.