09/08/2017

“mardinmasa” Çocuklara Kenti Tanıtıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekipleri sosyal sorumluluk projeleriyle örnek çalışmalarına devam ediyor. Kentte bütün yaş gruplarına ve dezavantajlı gruplara yönelik projeleriyle takdir kazanan “mardinmasa” kent turizminin kalkınması ve çocukların Mardin’i tanıması için de çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre “Şehrimi Tanıyorum” projesiyle her hafta farklı ilçelerden “mardinmasa” vasıtasıyla çocuklar kent merkezine getiriliyor. Gelen çocuklara şehrin tarihi, turistik ve kültürel değerleri tanıtılıyor. Geziler Mardin Müzesi’nden başlayarak ilini tüm tarihi noktalarının tanıtılması ile son buluyor.

Hemşehrilerimiz de kentini tanımalı

“İlimizin hemşehrlerimiz tarafından da bilinmesini istiyoruz” ifadesini kullanan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Kadim şehrimiz Mardin dillerin ve dinlerin kenti olmasının yanı sıra kardeşliğin ve barışın da sembolüdür. Her yeri buram buram tarih kokan ilimiz yerli ve yabancı ziyaretlerin de ilgisini çekmektedir. Huzuru sağladığımız şehrimize ilgi giderek artmaktadır. Bizler ilimizde yaşayan hemşehrilerimizin de tarihini ve kültürünü tanımasını istiyoruz. Özellikle çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle “mardinmasa” ile önemli bir çalışma başlattık”  dedi.

Örnek bir çalışma

“Şehrimi Tanıyorum” ismini verdikleri proje ile her hafta bir ilçeden çocukları konuk ettiklerini söyleyen Yaman, “Çocuklarımızın ilimizi tanıması gerektiğine inanıyoruz. Bu sayede geleceğin gönüllü turizm elçilerinin ortaya çıkacağını biliyoruz.  Her hafta farklı bir ilçemizden çocuklarımızı alarak tarihi ve turistik bölgeleri tanımalarına imkan tanıyoruz. Çocuklarımız bu sayede sosyal olmakla beraber şehrini de en güzel şekilde öğreniyor” diyerek sözlerine son verdi.