05/01/2018

Kızıltepe Battı Çıktı Projesinin tavan döşemesi başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi’nde önemli bir aşamaya gelindi.  Şehrin trafik sorununu ortadan kaldırmak için temmuz ayında ilk kazması vurulan ve geceli-gündüzlü çalışılan projede, yan perde duvar dökümünün büyük bölümünün tamamlanmasının ardından tavan döşemesine başlandı. Bu ay içerisinde tavan döşemesinin bitirilmesi hedefleniyor. Kızıltepe battı çıktı projesi tamamlandığı zaman, şehrin trafik sorunu büyük oranda hafifleyecek.

Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, "Kızıltepe Battı Çıktı Projesi tamamlandığında şehrin trafik sorunu büyük oranda hafifleyecek" dedi.

İlk kazma temmuz ayında vuruldu

Göreve geldiği ilk günden itibaren şehrin trafik sorununu bitirmeyi amaçladığını vurgulayan Yaman, "Göreve geldiğimiz kasım ayında itibaren bu şehrin her noktasına dokunacağımızı söylemiştik. Vatandaşlarımızla birlikte yönettiğimiz şehrimizi en iyi yere getirmek için projelerimizi derhal hayata geçirdik. Şehrimizin en büyük sorunlarında biri olan trafiği rahatlamak için Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte Kızıltepe Battı Çıktı Projesi'nin ilk kazmasını temmuz ayında vurduk" dedi.

Tavan döşemesi kısa sürede bitirilecek

"Her şey Mardinli hemşehrilerimizin rahat ve konforu için" diyen Yaman şöyle devam etti: "Kızıltepe Battı-Çıktı projesinde yan perdelerin beton dökümü büyük oranda tamamlandı. Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız battı çıktının tavan döşemesine de başladı. Kısa süre içerisinde tavan döşemesini de bitirmeyi hedefliyoruz. Tavan döşemesinin ardından Diyarbakır-Kızıltepe aksını geçici olarak trafiğe açacağız. Bu sayede şehir içinde servis yollarının yükü de hafiflemiş olacak” diye konuştu.

Kızıltepe Battı Çıktı Projesi’nin yakın zamanda tamamlanacağını açıklayana Yaman, bu projenin bitmesiyle birlikte 3 yeni köprülü kavşağın daha yapılacağının müjdesini verdi.