16/06/2017

Kırsal Mahalleler (Köyler) Modern Yollara Kavuşuyor

Mardin Vali/ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman kırsal mahallelerde kaliteli asfalt çalışmalarına başlandığını söylerken, “Kırsal mahallelerimizde yapacağımız asfalt çalışmaları ile kent merkezlerinin konforunu taşımış olacağız” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin kent merkezindeki imkanlardan faydalanabilmeleri için birçok konuda çalışmalara start verdi. Yol konusunda da kırsal mahallelerin hak ettiğini almasını isteyen belediye bütümlü sıcak karışım (BSK) olarak bilinen beton asfalt çalışmasına başladı. Midyat ilçesine bağlı Acırlı Mahallesi belediye ekiplerinin hızlı çalışması ile beton asfaltına kavuştu. Belediye ekipleri aynı çalışmayı Mardin’in farklı mahallelerinde gerçekleştirecek.

Söz verdiğimiz gibi

Konu hakkında açıklama yapan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kırsal mahallelerimizin her türlü konfor ile tanışması için çaba veriyoruz” dedi. Yaman, “İlimizde söz verdiğimiz gibi Belediyemizin tüm kaynaklarını halkımıza yatırım olarak yansıtmaktayız. Biz kent merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerimizin de yaşanabilir olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle alt yapıdan üst yapıya kadar birçok konuda projelerimizi kırsal mahallerimizde hayata geçireceğiz. Önem verdiğimiz çalışmaların başında ise yol geliyor. Kırsalda yaşayan hemşehrilerimiz kent merkezinde olduğu gibi kaliteli ve modern yollara sahip olmasını sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Kırsal mahallelerde modern asfaltlar

Kırsal mahallelerde yapılan yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Yaman, “Bugün Midyat ilçemizde Acurlu mahallemizde beton asfalt çalışmalarını gerçekleştirdik. Bu sayede mahallemizin yol ile ilgili  sıkıntısını sona erdirdik. Bu tür çalışmalar farklı ilçelerimizde kırsal mahallelerimizde olacak. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız yollarıyla kendilerini özel hissedecek” diye konuştu.