23/08/2017

Kırsal Mahalleler Çocuk Parklarıyla Donatılacak

Yaman, “Kırsal Mahallelerimizin Yaşam Kalitesini Arttırıyoruz”

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman kırsal mahallelerinde çocuk parklarına kavuşması için çalışmaların başladığını anlatırken, “İlk etap çalışmamız ile 180 kırsal mahallemiz parklara kavuşacak” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yaşam kalitesini arttıracak projelere imza atmaya devam ediyor. Şehrin yollarında kırılan rekorların yanı sıra kırsal mahallelerin de kent konforuna kavuşması için harekete geçen Belediye, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların mutlu olması için park çalışmalarına başladı. Bu nedenle ilk etap çalışmaları kapsamında 180 kırsal mahalle için ihale gerçekleştirildi.

Herşey çocuklarımız için

“Çocuk Gülerse Şehir Güler” düşüncesiyle harekete geçtiklerini ve buna göre proje ürettiklerini dile getiren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Kentimizin yedinden yetmişe tüm vatandaşlarımızın mutlu bir şekilde yaşaması adına yeniden dizayn ediyor. Vatandaşlarımızın talepleri ve ilimizin eksiklikleri doğrultusunda harekete geçiyoruz. Önem verdiğimiz çalışmalardan birisi de çocuklarımız ile ilgilidir. Bu nedenle kent genelinde çocuk dostu çalışmalara önem veriyoruz. Bu düşünceden hareketle kırsal mahallelerimizde çocuk parkları olması için çalışmalara başladık. Yakın zamanda tüm kırsal mahallelerimizin çocukları parkları ile sevinecekler” ifadesini kullandı.

Standartları yükseltiyoruz

Kırsal mahallelerin yaşam standartlarını daha da güzelleştirmek istediklerini aktaran Yaman, “Mahallelerimiz tıpkı şehir merkezlerindeki gibi güzel imkanlara sahip olmalılardır. Bu nedenle yollarımızdan sosyal yaşam alanlarına, çocuk parklarından köylerimizin tüm ihtiyaçlarına dikkat eden bir yapıdayız. Kırsal mahallelerimizin güzelleşmesi adına çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.