08/10/2017

Kadınlar Tarihi Sokaklarda Sağlık İçin Yürüdüler

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, kente huzurun gelmesiyle birlikte güzel şeylerin olmaya devam ettiğini söyledi. Yaman, “Kadınlarımızın yaptığı sağlık yürüyüşü yaşanan güzelliklere en güzel örnektir” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde kadınlar, sağlık için yürüyüş gerçekleştirdi. Tarihi Mardin’de Sabancı Müzesi önünden başlayan yürüyüş yaklaşık 3 kilometrelik bir güzergahla Kasımiye Medresesi’nde son buldu. Yürüyüş esnasında Mardin’e has tarihi sokaklar ve abbaralardan geçilirken güzel manzaralar ortaya çıktı. Sağlık yürüyüşüne Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman’ın yanı sıra Mardin’in tüm ilçelerinden gelen kadınlar da katılım sağladı.

Huzurun etkisi

Yürüyüşün sonunda ise Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman kadınları karşıladı. Burada bir konuşma yapan Yaman, “İlimizde bu tür etkinlikler ile güzellikler katıyoruz” dedi. Kentte sağlanan huzur ile Mardin’de olumlu gelişmelerin yaşandığını ileten Yaman, “Bugün ilimizde kadınlarımız sağlık konusunda önemli bir vurgu yaptılar. Tarihi Mardin sokaklarında yaptıkları yürüyüş ile sağlık konusuna dikkat çeken kadınlarımız, Mardinimizin tarih kokan sokaklarına renk kattılar. Bu tür etkinlikler yaşanan huzurun olumlu katkılarıdır” diye konuştu.

Etkinlikler sürecek

Şehre değişim ve güzellik katan etkinliklere devam edeceklerini hatırlatan Yaman, “Mardin’de kültür ve sanat etkinlikleri ve vatandaşlarımıza nefes aldıracak programlara devam edeceğiz. Göreve geldiğimizde başladığımız çalışmalar önümüzdeki dönemde de devam edecek. Kısacası Mardin vatandaşlarımızın istediği etkinlikleri gönüllerince yapacağı bir şehir olacak” ifadesiyle sözlerine son verdi.